”Simultane dialoger” er en artikel som er skrevet af Carsten Jessen som er forsker ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Artiklen er skrevet på baggrund af forskningsprojektet ”Børns opvækst med interaktive medier – i et fremtidsperspektiv”(1997-2001).
I artiklen griber Carsten Jessen problematikken omkring de nye kommunikationsmidler an.
Han skriver at de fleste voksne mener at de nye kommunikationsmidler, såsom sms, chat og ”instant messenger”, ødelægger og forstyrrer det sociale samvær. For de forbinder oftest socialt samvær med at være fysisk tilstede i samme rum (øjenkontakt). Derudover tenderer de fleste voksne til at de nye medier er forstyrrende og distraherende for det fysiske, sociale samvær. Men Carsten Jessen er af en anden mening, han mener nemlig derimod at, i stedet for at se det som forstyrrelse burde man se på hvilket talent de unge nu til dags besidder. De unge nu til dags er i hans øjne eksperter i simultane samtaler – samtaler på kryds og tværs af tid og rum. Det er ikke unormalt at, den unge laver lektier, skriver og modtager sms og e-mail, chatter på nettet og ser tv samtidigt. Dette kræver overblik, koncentration og omstillingsevne som de unge tilsyneladende uden problemer udvikler.
Carsten Jessen er også inde på at han ikke mener at forbud mod for eksempel mobiltelefon i skolerne er løsningen. Han mener at uddannelsessystemet står over for en stor udfordring som bl.a. stiller spørgsmålstegn ved om de unge virkelig koncentrerer sig bedre hvis undervisningen foregår i et lukket rum.
mandag den 28. september 2009
Resume af Emma Gads: Takt og tone, Livet uden for hjemmet
Emma Gad skrev takt og tone i 1918. Afsnittet, ”livet uden for hjemmet” handler om hvordan man telefonerer og hvilke forholdsregler man bør tage sig når man telefonerer eller modtager et opkald. Hun skriver bl.a. noget om at man ikke skal lade sig styre af sin telefon og at man skal undskylde sig ved sine gæster hvis man får et opkald mens man har besøg. Hun kommer også ind på at man skal være sig bevidst om at omgås i høflig tone når man telefonerer, for modparten kan jo ikke se dit ansigtsudtryk når man for eksempel siger noget alvorligt og ved derfor ikke at det ikke er så slemt ment. Hun skriver også noget om måden hvorpå en læge, en tandlæge eller præst bør have en telefonsekretær til at modtage opkald for dem når de har modtagelsestid.
Det er interessant hvad Emma Gad skriver, for selvom at det er 90 år siden nu at hun skrev om telefonen kan man trække mange paralleller til nutiden.
Det er interessant hvad Emma Gad skriver, for selvom at det er 90 år siden nu at hun skrev om telefonen kan man trække mange paralleller til nutiden.
Abonner på:
Opslag (Atom)